Routebeschrijving

De winkel ligt in Almere-Buiten(Oostvaarders), in de Stripheldenbuurt op 15 minuten loopafstand van het treinstation "Almere Oostvaarders" en is ook met de auto uitstekend bereikbaar (A6). Parkeren is gratis! De ruimte is makkelijk begaanbaar, je hoeft geen trap op.

Openbaar Vervoer

15 minuten lopen: Stap uit bij Station Oostvaarders. Dit is het laatste treinstation in Almere in de rijriching naar Lelystad. Lijnbussen M2 en M7 van Allgo stoppen hier oo. Stap uit aan de kant van het busstation. Loop in de richting van de busbaan, haaks op de Evenaar. De Evenaar is de grote weg parallel aan het spoor met die grote middenberm. De Evenaar oversteken, dan rechts naast de busbaan lopen. Bij de 2e overgang over de busbaan linksaf oversteken. Je loopt dan langs het Gerrit Schultepad. Rechts zie je een parkeerplaats. Loop een eind door. Je passeert een basisschool, steekt een brug over en loopt langs het groen. Dan kom je op een stuk waarbij je links gras en water ziet en rechts een bosrand. Loop rechtdoor: in die bosrand zit een opening. Daarachter liggen de gekleurde huizen van de Buitenkans. Ga hier rechtsaf en dan weer linksaf, op het lavapad langs de vijver. Dan zie je al gauw aan je linkerhand nr. 87 (tussenwoning rood blok van 3).

Mocht je 15 minuten lopen te ver/te zwaar vinden, dan kan je ook de stadsbus nemen. Lijn M7 komt het dichtst in de buurt. Vanaf Almere centrum of Almere Buiten moet je richting Stripheldenbuurt nemen. Vanaf Almere Oostvaarders kies je voor richting Almere Haven/de Marken. Stap uit bij halte Eilandenbuurt Noord. Dit is 1 halte verwijderd van station Oostvaarders. Van hieraf is het dan nog ongeveer 7 minuten lopen. De bus rijdt 6x per uur over bovengenoemde busbaan (de Rhodosstraat). Loop met de Evenaar en het station Oostvaarders achter je, en rechts van de busbaan. Zie verder de beschrijving hierboven.

Fiets

Het hierboven genoemde Gerrit Schultepad is voor veel Almeerders ook de meest voor de hand liggende fietsroute om hier te komen. De Buitenkans ligt rechts naast het einde van dit lange fietspad.

Auto

Uit richting Lelystad:
Van de A6 neemt u afslag nr. 8 Almere Buiten-Oost. Dan kom je op de buitenring (N702) die Noord-Oost van Almere loopt. Al gauw zie je een rotonde, hier links richting Stripheldenbuurt en bij de volgende rotonde weer rechts (dit is de Weg van het beeldverhaal). Rechtdoor richting het verhoogde spoor rijden, weer een grote rotonde dan links. Dit is de Evenaar (met grote middenberm, evenwijdig aan het spoor). Hier moet u links de Marten Toonderlaan in (zie bord met pijl naar links). Aan de linkerkant zit hier een klein fietsenwinkeltje (veel fietsen die buiten staan). Deze ook nog grotere weg is herkenbaar aan aan de linkerkant een vaart en aan de rechterkant bomenrijen. En op de Evenaar staat de Marten Toonderlaan met een bord aangegeven. Ga rechtdoor, een steil bruggetje over. Dan is het nog simpel: het is de eerste weg rechtsaf tussen de bomenrij door. Hier is links en rechts het parkeerterrein waar je je auto neer kan zetten. Ga rechtsaf. Dus niet rechtdoor waar het bordje Ambt. Dorknoperlaan staat, of je wil een leuk rondje om de prachtige vijver heen komen lopen, dat geeft natuurlijk wel een verfrissende aankomst na zo'n autorit. Eerst de parkeerplaats af en dan het pad op. Daar zie je dan rechts een donkerrood huizenblok: de tussenwoning nr. 87 moet je hebben.

Uit de richting Amsterdam / Almere Stad:
Vanaf de A6 afslag 7 Almere Buiten. Rechtdoor rijden totdat je uiteindelijk op de Evenaar, de grote straat evenwijdig aan het spoor en met de grote middenberm, komt. Hier rechtsaf, een aantal drempels over. Je komt dan langs de Regenboogbuurt en de Eilandenbuurt en je passeert nog een skatebaan in de middenberm . Daarna krijg je een stuk weg dat nieuw is, met een brug en dan aan de rechterkant bomen. Dan rechtsaf, dat is de plek waar je nog net niet langs de fietsenwinkel op de hoek rijdt. Dit is de Marten Toonderlaan (zie bord met pijl). Deze ook nog grotere weg is herkenbaar aan aan de linkerkant een vaart en aan de rechterkant bomenrijen. Ga rechtdoor, een steil bruggetje over. Dan is het nog simpel: de eerste weg rechtsaf tussen de bomenrij door. Hier is links en rechts het parkeerterrein waar je je auto neer kan zetten. Ga rechtsaf. Dus niet rechtdoor waar het bordje Ambt. Dorknoperlaan staat, of je wil een leuk rondje om de prachtige vijver heen komen lopen. Dat is best een goed idee als je nog genoeg tijd hebt en lekker opgefrist wilt aankomen. Eerst de parkeerplaats af en dan het pad op. Daar zie je dan rechts een donkerrood huizenblok van 3: de tussenwoning nr. 87 moet je hebben.

Alternatieve route: je neemt 1 afslag van de A6 verder, afslag 8. Dit is 2 km om maar je mist een aantal verkeersdrempels. Zie verder de omschrijving richting Lelystad.