Gitaarles

Priveles

Op zoek naar prive muziekles? Wil je zelf gitaar of percussie leren spelen? Lees dan verder! Of bel 036-5212342 of mail les@kindergitaar.com

Wat is er helender dan luisteren naar klanken van muziek? Zelf muziek maken! Muziek is verbonden met emoties, en emoties doen een mens leven. En geen ander instrument is zo veelzijdig en veel gebruikt als de gitaar.

Aan huis geef ik les op akoestische gitaar ('spaanse gitaar'). Bij mij krijg je een ergonomisch verantwoorde les in de beginselen van het gitaarspel. Ik leer je op een natuurlijke manier te voelen en luisteren om datgene te leren wat je wilt te spelen op de gitaar. Dankzij een ergonomische houding leer je sneller en speel je makkelijker een liedje weg. Zo is en blijft gitaarspelen leuk!

Bladmuziek of improvisatie?

Wil je van bladmuziek spelen, of juist oefenen met je gehoor? Het kan allebei.

Kinderliedjes, kampvuurliederen, akkoorden, eenstemmige stukjes, samenspelen, improviseren; we werken toe naar wat jij wilt en waar je mogelijkheden liggen. Daar ligt ook je plezier in het spelen.

Percussie

Voor het leren van bladmuziek en verschillende ritmes grijp ik ook graag naar percussie. Heb een leuk assortiment aan percussie-instrumenten liggen om vrijblijvend kennis mee te maken: djembe's, cajons, conga's en diverse shakers. Ritmegevoel ontwikkelen is ook essentieel om goed gitaar te leren spelen. Ga je later met meer mensen meespelen? Dan is het handig dat je leert luisteren naar de beat! Alleen dan kan je met mensen samen spelen. Maar juist dat samenspelen is zo leuk, heb ik altijd ervaren.

Bij mooi weer spelen we in de tuin! Lekker in het groen.

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Gitaarles is voor alle leeftijden. De jongste leerling is 5. Vanaf 5 deze leeftijd is het in theorie mogelijk om gitaarles te nemen. Bij die beslissing is het belangrijk om te kijken of het kind de discipline kan opbrengen om zich op het spelen te concentreren en op deze jonge leeftijd liefst dagelijks thuis te oefenen. Dat is een kwestie van inschatten en vooral proberen. Ik heb een prachtige lesmethode genaamd '6 dieren en een gitaar' die het gitaarspel van kleine kinderen heel laagdrempelig maakt. Bij jongere kinderen is er vaak een ouder / begeleider bij tijdens de les die vaak ook meehelpt als het kind thuis oefent. Ook kiezen enkele ouders ervoor om samen met hun kind les te krijgen. Ik vraag hiervoor een kleine 'oudertoeslag' van 10 euro. Een les kan dan 30 of 40 minuten duren.

Vanaf 8 jaar

Vanaf een leeftijd als 8 a 9 jaar is de motoriek beter ontwikkeld. Het leren gitaarspelen gaat dan ook sneller en van blad lezen kan ook wat sneller. Ik gebruik het boek 'stap voor stap' van Joep Wanders, een fantastische schrijver. Maar ik heb ook wat andere lesmethodes, bij voorbeeld voor mensen die al bladmuziek kunnen lezen.

Prijzen

Voor een half uur prive les betaal je 17 euro (prijs t/m 20 jaar). Mocht je nog meer tijd willen hebben dan kan je ook kiezen voor 40 minuten voor 23 euro (prijs t/m 20 jaar). In de regel geef ik iemand wekelijks les maar voor wie van ver moet komen is het een optie om eens in de twee weken te komen. Dan is een wat langere les van 40 minuten handiger dan de gebruikelijke 30 minuten.

Vanaf 21 jaar is het 20 euro per 30 minuten of 27 euro per 40 minuten. Dit heeft te maken met BTW vrijstelling van muziekonderwijs voor kinderen en jongeren.

Kan je geen genoeg krijgen van de lessen? Dan raad ik je aan een strippenkaart aan te schaffen. Neem je kaart mee per les dan streep ik er telkens een af. 170 euro voor 10 keer 30 minuten (t/m 20 jaar). Of 184 euro voor 8 keer 40 minuten. Nu ook korte strippenkaarten: 5 lessen van 30 minuten voor 85 euro of 4 lessen van 40 minuten voor 92 euro.

Volwassenen betalen 100 euro voor 5 strippen van 30 minuten.

  30 min 40 min
kind 17 euro 23 euro  
Volwassene 20 euro 27 euro

 

Duoles kind-ouder: voor een ouder-kindles rekenen we een toeslag van 10 euro. De toeslag zelf komt bovenop het bedrag voor priveles van het kind (BTW vrijgesteld) en valt in het hoog BTW tarief.

Gitaren lenen of huren

We hebben zoals je hebt gelezen een heleboel gitaren hier. Mocht je geen gitaar hebben dan is dat geen probleem. Je kan ze hier uitproberen tijdens de lessen. Ook de verschillende accessoires kan ik demonstreren. Huren behoort ook tot de opties, in overleg.

Netwerk

Ik heb een netwerk van gitaardocenten in Almere. Mocht je niet terecht kunnen of willen bij mij, dan kan ik je nog altijd doorverwijzen naar een andere docent. Ook les aan jou huis is een mogelijkheid. Dus neem gerust contact op.

Ook andere gitaardocenten die ik nog niet ken raad ik aan contact op te nemen.