Voorwaarden

Heel leuk dat je bij mij op les wil! Hier overzichtelijk een stukje met handige voorwaarden en tips:

* Om gitaar te kunnen spelen is het nodig dat je de nagels van je linkerhand (de hand bij de toetsen) kort zijn. Of in ieder geval niet lang. Aan ouders ook de vraag om dit in de gaten te houden. Korte nagels links speelt nu eenmaal veel makkelijker!

* Ik ben flexibel. Echter ik hanteer wel deze 24 uurs regel. Een les afgezegd korter dan 24 uur van te voren betekent betalen, ongeacht de oorzaak. Dus ook bij ziekte / overmacht. Ik kan namelijk op korte termijn in de gereserveerde tijd niet meer een andere leerling inroosteren. Dit geldt altijd, ook voor proeflessen. Voor de les op maandag geldt dat er uiterlijk op zaterdag moet worden afgezegd. Alle andere gevallen is het afzeggen / verzetten kosteloos.

* Als iemand door omstandigheden regelmatig afzegt dan behoud ik me het recht voor het tijdstip voor een nieuwe leerling te reserveren. Meestal gaat dit gewoon prima in overleg.

* Proeflessen zijn niet gratis. Extra tijd om gitaren en zo te bekijken is dat wel, wel graag van te voren inplannen dan maak je uitgebreid kennis met wat er te koop is!

* Heb plezier en vergeet niet thuis te oefenen! Met thuis oefenen kom je het verst. Richttijd is een kwartier tot half uur per dag oefenen. Probeer het in je dagelijkse routine in te passen. In de praktijk werkt het bij kinderen het beste als je als ouders het lekker spelen en oefenen stimuleert. En hoe verder je komt, hoe mooier het gitaarspel. Dat bevordert het verder oefenen ook.

* Aparte lessen graag contant afrekenen. Strippenkaarten contant afrekenen of overmaken. Je krijgt een factuur mee of ik mail er eentje door.

* Voor meisjes en vrouwen: gitaar spelen met een strak rokje aan werkt niet. Dan past er geen klankkast tussen je benen. Dus doe een wijde rok aan, een broek of maillot. Maar geen strakke rok.

* Ik plan indien mogelijk tussen de lessen in 5 minuten 'ruimte'. In de praktijk is deze buffer voor het napraten, in- en uitlopen, afrekenen, toiletbezoek en ter compensatie van een enkel telefoontje tussendoor. Dit verklaart waarom de tijdstippen wat onafgerond overkomen. Maar je krijgt dus altijd waar voor je geld.

* Als je als ouder bij de les van je kind wil zijn dan kan dat. Bij jonge kinderen (6-8) is het gebruikelijk, bij oudere (10->) niet. Belangrijkste is dat we kijken waar de leerling zich prettig bij voelt. Veel ouders doen in de tussentijd een boodschap of zo. Ik geef geen rapporten maar als je feedback wilt over hoe het gaat met de lessen, gewoon vragen. Regelmatig neem ik nog wat aandachtspuntjes door de laatste 5 minuten van de les als de ouder er bij is. Dat is handig als je als ouder je kind goed wil begeleiden. Of we geven een kleine show van wat er is bijgeleerd, ook heel gezellig! En daar gaat het ook om.

* Ik geef graag les op een passende gitaar. Op deze website kan je alles lezen over verschillende maten gitaren. Helaas heb ik in het verleden menig eigenwijze ouder gehad die voor hun kind ook na lange tijd geen passende gitaar wilde aanschaffen of huren. Mijn ervaring is echt dat lesgeven dan een stuk lastiger is. Ik neem mijn werk als docent serieus. Mochten de financiì® een drempel zijn bij het aanschaffen van een gitaar op maat, neem dan contact op over de mogelijkheden want er is altijd wel een oplossing te vinden.

* Bij het meegeven of doorsturen van facturen geldt dat bij herhaaldelijk weigeren van een betaling er een incassobureau zal worden ingeschakeld. Extra administratiekosten en wettelijke rente kunnen dan doorberekend worden.

Proeflessen

Tijdens de eerst les gaat het vooral over de juiste maat gitaar, de speelhouding (hoe je een gitaar vasthoudt) en wat de verschillende onderdelen van een gitaar zijn. Daarna gaat het over hoe je een gitaar bespeelt (duimaanslag en wisselslag). Het is vaak moeilijk om al na een les te weten of gitaarles leuk is. Daarvoor is het handiger om een aantal lessen achter elkaar te nemen. Ook merkt de leerling dan vanzelf hoeveel er daadwerkelijk thuis geoefend wordt. Hoe meer de leerling oefent hoe sneller hij/zij vooruit gaat en leuke deuntjes kan spelen.

Mail voor al je vragen en opmerkingen over gitaarles naar ons aparte mailadres les@kindergitaar.com.