Almeria studiegitaar

De voordeligste serie die we verkopen is van het merk Almeria. Ze zijn uitermate geschikt om als startgitaar of beginnersgitaar te gebruiken. Het zijn goede gitaren, die ook op stemming blijven. De prijs is zodanig dat gitaarspelen voor ieder kind en volwassene is weggelegd. Op deze laagdrempelige manier kan je speels kennis maken met een gitaar. En is het ook laagdrempelig om een gitaar kado te doen of een extra gitaar voor op reis te kopen.

Binnen de Almeria gitaren zijn er 2 merken: de 'student' en de 'Europe'. De student is de meest voordelige en de Europe is wat luxer. Je kan het o.a. zien aan de toets, dat is de 'plank' waar de frets in gevreest zitten. Die is bij de goedkoopste zwart geverfd en bij de Europe zie je prachtig beukenhout. De student serie gaat eruit en wordt vervangen door de Europe serie. Beide series bestaan uit westerse houtsoorten. Als milieubewust persoon vind ik dat belangrijk.

Van de student serie hebben we vooralsnog alleen wat kwartgitaartjes op voorraad.

Almeria Student naturel 1/4 gitaar

Ons instap model is de serie Almeria Student naturel gitaren van Gewa. Zij hebben een blank houten kleur. Licht sparrenhouten bovenblad, oranje/bruine zij- en achterkanten van catalpahout. Fredboard (toets) en brug zijn van esdoorn hout (maple). Hoogglans. Deze gitaar is ook geschikt voor gitaarles, als beginnersgitaar. Maar de kwaliteitsgitaren zijn natuurlijk nog geschikter. Fijn aan deze gitaar is dat de klankkast iets smaller is. Wat we wel horen van onze klanten is dat hij dan makkelijker te bespelen is. Wel is het volume daardoor ietsje minder. Deze serie gaat vervangen worden door de Europe, ook van Almeria. Maar van de 1/4 maat hebben we nog ruime voorraad.

Prijs vanaf 76 euro exclusief hoes. Prima klank.

Prijzen Almeria gitaren

gitaarmaat mensuur* en halsbreedte leeftijd prijzen
Almeria student naturel      
1/4 44,3 cm 42 mm 2 t/m 6 76 euro
Almeria Europe      
1/4   2 t/m 6 123 euro
1/2 55 cm; 42 mm 7 t/m 9 125 euro
3/4 57 cm; 45 mm 10 t/m 13 145 euro
7/8 62 cm; 48 mm 13 - dames 164 euro
4/4 65 cm; 51 mm Volwassenen 170 euro

 

* De mensuur is de effectieve snaarlengte. Dat is de lengte van een snaar die je kan laten trillen. Bij een normale, grote gitaar is deze 65 cm.

Almeria Gewa Pure Europe

De wat luxere Europe serie is net weer binnen. Deze gitaren bevatten de volgende onderdelen:

Het bovenblad is van Sparrenhout en is iets getint, het achterblad is van lindehout. Het zijblad van gelakt beukenhout. De hals is van esdoorn (maple), de toets van beukenhout. De originele Van Gent mechanieken zijn vernikkeld. De snaren zijn originele Hannabach snaren. Dit is een duits merk dat al sinds 1869 snaren maakt. Alles is hoogglans gelakt. Made in Europe

De serie is er in alle maten dus 1/4, 1/2, 3/4 7/8 en 4/4 maat.

Hoes

Optioneel kan je een hoes bij de gitaar kopen. Logische keuze is dan de basic serie van Gewa, gewatteerd en mooi afgestikt, vanaf 26,50 euro. Deze is er in maat 1/4, 1/2, 3/4, 7/8 en 4/4. Ze hebben zowel een handvat als dubbele rugbanden, dus altijd makkelijk mee te nemen. Ook op de fiets. Ik heb ook nog een klein restantje dunne eenvoudige hoezen, of de 1/2 hier in past weet ik niet zeker, de 1/4 wel.

De Almeria 1/2 valt soms wat ruimer dan de andere 1/2 gitaren. We adviseren daarom even te helpen herinneren of je de 1/2 of een 3/4 maat hoes erbij nodig hebt.

Voordelige 3/4 hoes

Voor de 3/4 gitaren hebben we nog een super oplossing: de Gewa pure turtle hoes. Deze hebben we goed kunnen inkopen en daarom zijn deze hoezen voor slechts 14 euro te koop. Met bies en gGevoerde draagriemen, extra front handvat
Groot bladmuziekvak, Naden van binnenuit versterkt. Stevig vastgenaaide, verstelbare rugzakriemen en een Ergonomisch gevormde ritssluiting. De eerder genoemde Gewa serie is echter wat dikker gevoerd. Op de foto hieronder staan links de Gewa basic en rechts de Gewa turtle afgebeeld.