Jongeren / damesgitaar of 7/8

Damesgitaren, seniorita gitaren, vrouwen gitaar, jongeren gitaren of wel 7/8 modellen

Damesgitaren of jongeren gitaren zijn een goede keuze om hun smalle hals, kleinere mensuur en iets kleinere klankkast. We hebben namelijk maar liefst 7 modellen in het assortiment. De mensuur van een traditionele 4/4 gitaar is 65 cm, en van een damesgitaar is een paar centimeter korter. Dat speelt echt net wat fijner!

Nieuws: hieronder staan er 6 7/8 modellen. De Pro natura Silver met walnoot Gewa ontbreekt nog maar die wordt straks toegevoegd. De Pro natura Silver-walnoot staan wel bij de 3/4 gitaren genoemd. Alle gitaren staan compleet hier in dit overzicht gemeld. Kom gerust langs om een keuze te maken uit dit rijke aanbod.

Ortega 7/8 concertgitaar

Type R221BK-7/8. Hoogglans zwart gelakt, blitse uitvoering. Met een mooi marmerachtige rand rond de body. Mensuur is ruim 61 cm lang, hals is 47 mm breed. Kost 308 euro inclusief hoes.

Gitaar en hoes zijn het betere handwerk uit China. Met de voor Ortega gitaren kenmerkende prachtig rond afgewerkte hals. Dikte van de body is 10 cm.

De hoes is extra luxe met goede ondersteuning van de hals en mooi afgewerkt. Hij doet door de extra versterking meer aan een gitaarkoffer denken. Maar dan wel met handige schouderbanden. Dus ook makkelijk mee te nemen overal naar toe.

En hij klinkt ook geweldig! Luister:

 Ortega damesgitaar

Ortega 7/8 Wine Red

Deze behoort ook tot mijn favorieten. De wijnrode kleur heeft al menig klant gelukkig gemaakt, van jong tot oud. Zoals alle Ortega gitaren is de aankoop inclusief de degelijke en prachtig uitgevoerde softcase. Aankoopprijs 220 euro.

 

Pro arte 7/8 gitaar

Het andere model is de Pro Arte GC. Mensuur van 62 cm. Te koop voor 219 euro. Kleur is wat lichter. Dikte van de body is 9,5 cm en de omtrek is gelijk aan die van de Ortega 7/8.

De klank is redelijk fel en helder. De gitaar is gemaakt in Tjechiƫ (Europa dus) en gemaakt van europese houtsoorten.

Pro Arte levert hoogwaardige klassieke gitaren, hand vervaardigd in en voor Europa: een mooi uiterlijk en licht bespeelbaar in een gunstige prijsklasse. Het PRO ARTE concept wordt door vele gitaarleraren ondersteund. PRO ARTE gitaren begeleiden al jaren de beginnende en gevorderde gitarist in heel Europa bij hun muzikale stappen. Ook dit model heeft een massief sparrenhouten bovenblad met houten mozaik klankgat rozet. De bracing is geoptimaliseerd en de lak is milieuvriendelijke polyurethaan hoogglans. Geleverd met originele SAVAREZ CORUM snaren.

Pro Natura Bronze Teleri 7/8

Deze nieuwe gitaar is hoogglans en donkerder van kleur (hout) van de andere gewa pro gitaren. Kost 239 euro. Met sjiek

verguld stem mechaniek met degelijke acryl knoppen. Mensuur 620 mm, topkambreedte 48 mm, totale lengte 950 mm. Massief sparren top; Achter en zijblad eikenhout, mahonie getint. Getinte maple hals, acacia toets en brug. Made in Europe.

Pro Natura Silver 7/8

Nieuw! De Pro Natura gitaar. Milieuvriendelijke matlak, Europese bouw en markt. Met originele Savarez snaren. Kost slechts 188 euro. Mooie zilver/lichte kleur. Op de foto valt de kleur wat lichter dan de exemplaren die wij hebben. De gitaar bestaat uit esdoorn hout (zij- en achterkant) en sparrenhouten bovenblad. Dus geen fout hout uit de tropen.

Pro natura Silver Walnoot 7/8

En dan hier de prachtige Pro natura zilverkleurige esdoorn-walnoot damesgitaar. Een persoonlijke favoriet! Zie de foto gemaakt op het eilandje in de wijk voor mijn shop. Deze prachtige gitaar is van prachtig hout gemaakt. Het heeft een walnoot houten zij- en achterblad, een hals van esdoorn en het bovenblad van sparrenhout en kost slechts 239 euro. Prachtige heldere klank en ook onder mijn klanten een geliefd model. Kom gezellig langs om er op te spelen!

Ortega R121-7/8

Dan terug naar de Ortega gitaren. Naast de beroemde gekleurde modellen hebben ze ook mat blank lakken modellen. Deze heb ik niet op voorraad, mijn persoonlijke voorkeur in mat lak gaat uit naar de Esdoorn serie van Gewa.

Prachtig klinkend en met nieuw model hoes. Foto hier te zien. Mat lak, neutrale gitaar kleuren. Het bovendek is van ongebleekt blank sparrenhout. Zij- en achterblad zijn gemaakt van het stevige mahoniehout. Toets en de brug of kam zijn van Palissander (rozenhout). Het stemmechaniek is verchroomd. Opvallend is de realtief slanke hals vergeleken met andere damesgitaren. Dit model is er ook in 1/4, 1/2 en 3/4 maat verkrijgbaar. Voor het hele gezin hetzelfde model! Zeker de moeite waard om voor langs te komen. Opsturen kan echter ook. Kost 225 euro incl. de prachtige stevige hoes. Op onderstaande foto is het de meest linker gitaar.